Xiaomi запатентувала повністю безрамковий смартфон з гнучким екраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi запатентувала повністю безрамковий смартфон з гнучким екраном

Технології&Авто
458
Патентне відомство Китаю опублікувало документацію із зображеннями відразу двох концептуальних пристроїв бренду. Як виявилося, техногігант розглядає гнучкі матриці не тільки для складних гаджетів, але і для смартфонів у традиційному форм-факторі.
На патентних ескізах представлені два смартфони з загнутим з чотирьох сторін дисплеєм. Різниця між ними полягає тільки в реалізації кутів корпусу.
У першої моделі екран має невеликі кутові рамки, а друга отримала дисплей, який повністю закриває її грані і торці.
Xiaomi запатентувала повністю безрамковий смартфон з гнучким екраном
Обидва апарати не мають видимих вирізів під фронтальну камеру — найімовірніше, виробник має намір оснастити їх підекранними селфі-модулями.
Xiaomi запатентувала повністю безрамковий смартфон з гнучким екраном
Цікаво, що обидва пристрої також позбавлені фізичних кнопок і конекторів. Імовірно, функції управління будуть виконувати сенсорні області на бічній поверхні апаратів, а зарядка буде виключно бездротовою.
Виготовити 3D-матрицю, показану на патентних схемах, складніше плоскою, і як скоро будуть представлені новинки, поки не відомо. Втім, на думку аналітиків, тренд на «обтічні» екрани набирає обертів, і одну з запатентованих концепцій Xiaomi може реалізувати вже найближчим часом.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас