Ексголові Укравтодору Новаку висунули нові обвинувачення у Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ексголові Укравтодору Новаку висунули нові обвинувачення у Польщі

Фондовий ринок
278
Окружна прокуратура у Варшаві в середу висунула додаткові обвинувачення ексголові Укравтодору Славоміру Новаку.
Польські слідчі інкримінують йому отримання хабарів на суму 315 тис. євро під час реалізації публічних замовлень на будівництво доріг в Україні, повідомляє РАР.
«Прокурор оголосив Славоміру Н. змінене корупційне обвинувачення. Воно включає отримання додаткової матеріальної вигоди на суму 315 тис. євро за надання підтримки компанії у процесі отримання і виконання публічних замовлень, що стосуються будівництва і ремонту доріг в Україні», — повідомила речниця окружної прокуратури у Варшаві Александра Скшиняж.
Вона додала, що обвинувачення стосується періоду, коли Новак виконував обов’язки голови Укравтодору.
Новак відкинув звинувачення і відмовився давати свідчення.

Довідка Finance.ua:

  • У середу, 7 липня, Центральне антикорупційне бюро (CBA) Польщі затримало у Варшаві громадянку України за обвинуваченням у відмиванні грошей у рамках кримінальної справи проти Новака.
  • 22 липня минулого року суд Варшави заарештував Новака на три місяці за підозрою в корупційних діях на посаді голови Укравтодору. Його затримання було наслідком співпраці НАБУ та польського Центрального антикорупційного бюро (CBA), а також органів прокуратури обох країн. Згодом його тимчасовий арешт ще двічі продовжували.
  • Після звільнення під заставу з варшавського СІЗО 12 квітня цього року Новак повідомив, що не коментуватиме нічого у своїй справі, аби якісь необачно сказані слова не були використані проти нього. Ексголова Укравтодору наголосив, що зараз «перед ним боротьба за своє добре ім’я і правду».
  • Новак очолював з 2011 по 2013 рік Міністерство транспорту і водного господарства Польщі, а з жовтня 2016-го до жовтня 2019 був в.о. голови Укравтодору.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас