Податок для міжнародних компаній: G20 готується укласти угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок для міжнародних компаній: G20 готується укласти угоду

Світ
238
Вже найближчим часом країни-члени G20 погодяться запровадити мінімальний податок для великих корпорацій.
Про це в ефірі телеканалу СВС заявив міністр фінансів Франції Бруно Лє Мер.
«Вже протягом найближчих годин на рівні G20 ми можемо укласти угоду серед 20-ти найважливіших держав світу. Після цього настане етап імплементації. Думаю, імплементація має пройти у 2022 та 2023 роках», — сказав Лє Мер.
За його словами, мова йде про мінімальну податкову ставку на рівні щонайменше 15%. «Для французького уряду 15% – це початкова точка, а не остаточний пункт», — зазначив міністр.
Лє Мер пояснив, що ухвалення глобального мінімального податку для великих корпорацій дозволить чесно оподатковувати техгігантів. «Вони уникають належного рівня оподаткування, оскільки не мають фізичної присутності у державах, де отримують доходи», — зауважив він.
Нагадаємо, міністри фінансів країн Великої сімки ще 5 червня досягли попередньої згоди щодо майбутнього мінімального податку для великих корпорацій на рівні щонайменше 15 відсотків.
Цей крок спрямований на те, щоб транснаціональні корпорації – особливо технологічні гіганти — не мали в майбутньому можливості отримувати великі прибутки в одних країнах і платити з них низькі податки в інших.
Ухвалення цієї глобальної податкової зміни ініціювала адміністрація президента США Джо Байдена. Таким чином США хочуть обмежити можливість транснаціональних концернів використовувати переваги податкових систем для збільшення своїх прибутків, особливо в період пандемії коронавірусу, яка послабила економіки в усьому світі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас