«Гнучкіші, ніж банки»: чим може допомогти платіжний провайдер - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Гнучкіші, ніж банки»: чим може допомогти платіжний провайдер - думка експерта

Фінтех і Картки
715
Топовою комплектацією на ринку сьогодні вважається робота МФО з банком безпосередньо, проте поліпшити якість платежів, а з ним і обслуговування, допоможе платіжний провайдер.
Про це під час своєї доповіді на МФО саміті 2021 розповів CEO 4bill Ігор Бокій.
«Ми гнучкіші, ніж банки: можемо пофарбувати платіжну форму в будь-який колір, не будемо довго погоджувати зміну тарифів, зміни в налаштування. Ми можемо вночі поміняти порядок постачальників, підтримати вас овердрафтом на вихідні і зупинити його за 5 хвилин, якщо ви попросили. Ми стежимо за конверсією, швидкістю проведення платежів і безпекою карткових даних», — відповів він.
Бокій каже, що їхня компанія в першу чергу орієнтована на сервіс для позичальника:
«По дорозі це покращує рішення і для МФО. Ми також з багатьма банками робимо інноваційні продукти, впроваджуємо ті технології, які вміємо робити самі».
CEO 4bill на прикладі своєї компанії пояснив, що платіжний провайдер може дати своїм клієнтам. Головне:
1. Токенізація. Якщо фінансова компанія не має сертифіката PCI DSS і не може на своїй стороні зберігати токени карток, це буде робити банк. Надалі він може робити все, що завгодно, і розірвати такий союз дуже складно. За словами Ігоря Бокія, їхня компанія дотримується такого принципу: «Ми не зможемо утримати вас, шантажуючи наявністю бази токенів».
2. Наявність Apple Pay / Google Pay для погашення кредитів. «Здавалося б, всі вміють це робити, показують цифри, яким чином це підвищує конверсію, як позитивно впливає на відсоток успішних платежів. Ми винайшли заново Apple Pay /
Google Pay для МФО. І коштувати це буде рівно стільки ж, скільки погашення кредиту за допомогою картки», — говорить Бокій.
Серед клієнтів МФО більшою популярністю користується саме Google Pay. Загалом 15% клієнтів обирають саме ці технології для оплати за кредитом.
3. Система антифроду. «З багатьма банками в частині перевірки картки позичальника ми працюємо ексклюзивно. У нас велика база емітентів, покриваємо понад 90% всієї емісії», — пояснив CEO 4bill.
«Гнучкіші, ніж банки»: чим може допомогти платіжний провайдер - думка експерта
Чому з платіжним сервісом зручно?
  • Такий сервіс може витримувати високі навантаження, навіть якщо воно не очікувалося.
«Це може бути якась акція, яку ви проводите у вихідні, святкові дні, коли всі начебто повинні розслабитися і відпочивати. Але найчастіше ви починаєте буксувати, бо процесинг банку не встигає обробляти таку кількість платежів, банк не встигає авторизувати картки і так далі. На сьогоднішній день ми використовуємо хмарні рішення, які дозволяють швидко збільшувати доступні вам потужності без додаткових зусиль», — розповів Ігор Бокій.
  • Платіжний сервіс швидко інтегрується і не вимагає якихось додаткових IT-розробок.
«Ми не купуємо модулі у сторонніх розробників, взагалі не беремо послуги аутсорсу. У нас своя команда розробки, яка займає більше ніж половиниувсього персоналу. Саме тому ми впевнені в тому, що продаємо. А далі ми продовжуємо рішення модернізувати разом з вами», — сказав Ігор Бокій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас