Трансформація вугільних регіонів стартувала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трансформація вугільних регіонів стартувала

Казна та Політика
287
Пілотні проєкти Справедливої трансформації вугільних регіонів проведуть у містах Червоноград та Мирноград, крім того, в уряді представили пріоритетні громади для першого етапу трансформації.
Про це повідомляє пресслужба уряду за підсумками засідання Координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів України.
Прем’єр Денис Шмигаль зазначив, що для «зеленого переходу» важливою умовою є впровадження справедливої трансформації вугільних регіонів із одночасним створенням нових можливостей для жителів вугільних громад та працівників вугільних підприємств.
За його словами, пілотні проєкти плануються у двох шахтарських містах: Червоноград та Мирноград. Але географія програми складається з 5 регіонів України, або понад 60 населених пунктів, у яких проживає майже мільйон людей.
«Трансформація вугільних регіонів — це не про закриття шахт. Ми говоримо про створення нових виробництв, розвиток соціальної сфери, інфраструктури та перехід до декарбонізованої економіки», — додав Шмигаль.
Під час засідання Мінрегіон також запропонував для першого етапу справедливої трансформації пріоритетні громади з усіх регіонів України.
Ключовими критеріями для вибору цих громад були рівень залежності локальних економік, бюджетів та сфери житлово-комунального господарства від вугільної галузі, стан вугільної промисловості на цих територіях, готовність громад до здійснення заходів зі справедливого переходу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас