Volvo Сars планує розробити операційну систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo Сars планує розробити операційну систему

Технології&Авто
206
Компанія Volvo Cars нещодавно повідомила, що займеться самостійною розробкою програмного забезпечення для своїх автомобілів.
Автовиробник пояснює це рішення тим, що «привабливість автомобіля все більше визначається не традиційними автомобільними характеристиками, а можливостями і функціями, визначеними програмним забезпеченням».
Вже наступне покоління повністю електричних автомобілів Volvo, включаючи перший електричний позашляховик на новій технологічній платформі, буде поставлятися з операційною системою VolvoCars.OS. Виробник планує випускати регулярні бездротові оновлення, які допоможуть покращувати автомобілі протягом усього часу служби.
У прес-релізі, присвяченому планам Volvo Cars, сказано, що VolvoCars.OS виступить «зонтичною системою» для електромобілів Volvo. Формуючи єдине узгоджене програмне операційне середовтще, в ній будуть об’єднані різні операційні системи, що працюють в автомобілі і в хмарі: Android Automotive OS, QNX, AUTOSAR і Linux.
За згодою клієнта VolvoCars.OS надаватиме розробникам доступ до наявних в автомобілі функцій за допомогою різних API, починаючи з раніше анонсованого Extended vehicle API. Йдеться, зокрема, про отримання доступу до даних автомобільних сенсорів і хмарних функцій. Як стверджується, це дозволить створювати нові сервіси і додатки для автомобілів Volvo.
Крім того, Volvo Cars централізує всі обчислювальні ресурси електромобілів в основній системі, на якій буде працювати власне програмне забезпечення компанії. Ця основна обчислювальна система, яка вперше з’явиться на новій моделі Volvo в 2022 році, включає три комп’ютери. На один будуть покладені завдання обробки зображень і штучного інтелекту, на другий — обчислення загального призначення, на третій — інформаційно-розважальні завдання. У розробці візьмуть участь Nvidia і Google.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас