Mozilla припинила підтримку браузера Firefox Lite — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mozilla припинила підтримку браузера Firefox Lite

Технології&Авто
479
Компанія Mozilla припинила підтримку браузера Firefox Lite. Це сталося 30 червня.
Про це повідомляє Androidpolice.
Компанія Mozilla заявляє, що припиняє розробку і підтримку свого полегшеного браузера, тому що новий повноцінний браузер Firefox є досить швидким, і більше немає потреби в «Lite-версії». Хоча користувачі можуть продовжувати використовувати додаток, він не буде отримувати додаткових оновлень і його більше не можна буде завантажити з Google Play.
Браузеру Firefox Lite вдалося досягти позначки в 5 мільйонів завантажень за час свого існування, і це вдвічі менше, ніж у бета-версії стандартного браузера.
Легкий браузер від Mozilla дебютував в 2017 році в Індонезії під назвою Firefox Rocket. Вважалося, що ця версія працюватиме швидше і при цьому мінімізує використання даних. Через рік Mozilla змінила назву на Firefox Lite, щоб краще пояснити мету програми. Однак в 2020 році «полегшений» браузер став «роздутим», і отримав багато критики.
Користувачі скаржилися на велику кількість реклами, яка з’являлася як у повідомленнях, так і під час відкриття нових вкладок. У спробах відновити репутацію розробники в лютому додали функції для мандрівників, проте через місяць у всьому світі настав локдаун і ці сервіси стали непотрібними.
За матеріалами:
Інформатор Гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас