За півроку банки купили у населення $1,25 млрд — НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За півроку банки купили у населення $1,25 млрд — НБУ

Валюта
214
Українці, як і раніше, більше продають іноземної валюти, ніж купують: за 6 місяців 2021 року чиста купівля банками валюти у фізосіб склала $1,25 млрд.
Про це повідомив голова Ради НБУ Богдан Данилишин у Facebook.
Про курс валют, прогнози експертів і зміни на міжбанківському ринку ми також пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь!
За словами експерта, минулого місяця банки купили у населення іноземної валюти на суму $329 млн (чиста купівля), тоді як за 6 місяців 2021 року показник склав $1,25 млрд.
Ці дані, за словами Богдана Данилишина, підтверджують розрахунки Держстату щодо скорочення заощаджень населення в I кварталі: у січні-березні витрати українців зросли на 15,2%, тоді як доходи – всього на 11,2%.
Що ж стосується ситуації на міжбанку, то, як зазначає голова Ради НБУ, чиста пропозиція валюти з боку клієнтів банків на початку минулого тижня змінилася чистим попитом в її кінці.
«Враховуючи здатність банків збалансувати попит і пропозицію іноземної валюти за рахунок операцій з позиції, НБУ переважно утримувався від проведення операцій на МВРУ», – пише Данилишин.
За його словами, сальдо валютних інтервенцій Нацбанку з початку поточного року становить $803 500 000, тоді як обсяг міжнародних резервів досягає $28,3 млрд (88% необхідного рівня за композитними критеріями Міжнародного валютного фонду).
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас