Ринок NFT в першому півріччі 2020 року зріс до $ 2,5 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок NFT в першому півріччі 2020 року зріс до $ 2,5 мільярда

Технології&Авто
287
Ринок невзаємозамінних токенів (NFT) зростає на очах. Якщо в першій половині минулого року продажі NFT досягли $ 13,7 мільйона, то за перші шість місяців поточного року ця цифра досягла $ 2,5 мільярда.
Обсяги продажів залишилися на стабільно високому рівні після того, як на початку 2021 року популярність цього типу криптоактивів різко зросла.
Деякі ентузіасти NFT розглядають їх як предмети колекціонування з внутрішньою цінністю, в той час як інші розглядають їх як вкладення і спекулюють на зростанні цін. За даними ресурсу NonFungible, з березня поточного року купівлею NFT цікавляться від 10 до 20 тисяч осіб на тиждень.
Згідно з ресурсом DeepRadar, який відстежує продажі NFT через кілька блокчейнів, ринок токенів у першій половині 2021 року досяг трохи менше ніж $ 2,5 мільярда. Варто відзначити, що ця цифра занижена, оскільки ресурс відстежує тільки продажі, які відбуваються в блокчейні, також відомі як транзакції всередині мережі. Деякі найбільші продажі NFT, наприклад, з аукціонів, частково проводяться поза мережею, тобто їх необхідно вручну додавати до даних.
У березні через аукціон Christie’s було продано твір цифрового художника Beeple за рекордні $ 69,3 мільйона. В кінці червня з молотка пішов вихідний код інтернету за $ 5,4 мільйона. Варто відзначити, що ринок NFT ще не сформований.
У той час як одні типи NFT втрачають популярність, інші її набирають. Останнім хітом серед колекціонерів став набір з 10 тисяч NFT мавп The Bored Ape Yacht Club. Середня ціна однієї мавпи досягає $ 36 тисяч, що на 1574 відсотка вище від стартової ціни в $ 215 в квітні. За словами творців набору, американської компанії Yuga Labs, загальний обсяг продажів «цифрових мавп» підскочив до $ 61 мільйона.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас