Micron продала свій завод за $1,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Micron продала свій завод за $1,5 млрд

Фондовий ринок
584
Американський виробник оперативної і флеш-пам’яті Micron Technology оголосив про продаж заводу, розташованого в штаті Юта (США). Підприємство купує компанія Texas Instruments.
Про це пише DailyComm.
Micron оцінює свою фінансову вигоду від угоди в $ 1,5 млрд. Сюди входять $ 900 млн коштів, які компанія прямо отримає від Texas Instruments, а також обладнання та інші активи фабрики на $ 600 млн, які будуть продані додатково або використані на інших об’єктах Micron.
Texas Instruments пообіцяла запропонувати співробітникам заводу в Юті роботу після зміни власника. Для яких цілей американська компанія купила цей об’єкт, не уточнюється, але відомо, що він буде перепрофільований. Якщо врахувати, що до середини 2021 року зберігається дефіцит багатьох електронних компонентів, додаткові виробничі площі Texas Instruments точно знадобляться.
«Ці інвестиції стали частиною нашого довгострокового планування виробничих потужностей», — заявив генеральний директор Texas Instruments Річ Темплтон, чиї слова наводить прес-служба компанії.
Підприємство, яке продав Micron, спеціалізується на виготовленні накопичувачів на основі інноваційної пам’яті 3D XPoint, які застосовують в дата-центрах і високопродуктивних комп’ютерах.
Про плани продати цю фабрику Micron оголосила в березні 2021 року. Тоді ж компанія повідомила про намір припинити виробництво пам’яті 3D XPoint. Micron планує переключитися на розвиток технології Compute Express Link — відкритого протоколу високошвидкісних внутрішньосистемних з’єднань, розробку якого почала компанія Intel.
Ця технологія, як пише видання DigiTimes, забезпечує високопродуктивне з’єднання між обчисленнями, пам’яттю і сховищем, задовольняючи зростаючі вимоги компаній до ресурсів для роботи зі штучним інтелектом та інструментами для аналізу даних.
На початку 2019 року Micron повідомила про викуп у Intel спільного підприємства під назвою IM Flash Technologies, яке також розвиває технологію 3D XPoint. За умовами угоди, Micron повинна була заплатити Intel близько $ 1,5 млрд, а також взяти на себе боргові зобов’язання Intel по IM Flash на суму близько $ 1 млрд. Напівпровідникова компанія IM Flash Technologies заснована на початку 2006 року.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас