Засновник Amazon Джефф Безос пішов із посади гендиректора компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Amazon Джефф Безос пішов із посади гендиректора компанії

Фондовий ринок
462
Американський мільярдер та засновник компанії Amazon Джеф Безос пішов із посади гендиректора організації. Після двох десятків років головування компанією Безос планує зосередитися на інших своїх проєктах, а вже незабаром вирушить у космос.
Про це пише CNN.
Про те, що Безос покине пост гендиректора, стало відомо ще у лютому. Так, Джефф Безос перейде на посаду виконавчого директора, а його місце посяде Енді Яссі, керівник Amazon Web Services.
У лютневій заяві Безос зазначив, що тепер зосередить свою енергію та увагу на нових продуктах й ініціативах компанії.
«Amazon став тим, чим він є, завдяки винаходам. Разом ми робили божевільні речі, щоб потім зробити їх звичайними. Ми стали піонерами в галузі відгуків клієнтів, персоналізованих рекомендацій, шалено швидкої доставки. Люди почали позіхати. І це позіхання — найбільший комплімент, який може отримати винахідник», ㅡ заявив він.
Глобальний аналітик технологій компанії Nucleus Research Даніель Елман зазначив, що хоч Безос відійшов від головування компанією, він, імовірно, все ще буде брати участь у її роботі.
«Він зможе зосередитись на загальних ініціативах та нових продуктах та послугах. Його навички виявляти цінні можливості, відкидаючи шум, не можна перебільшити… тому для Amazon було б доцільно звільнити його від операційних завдань, щоб максимізувати цю область», — сказав Елман.
Тепер мільярдер зможе більше уваги приділяти своєї космічній компанії Blue Origin. Вже 20 липня він планує полетіти у космос на кораблі New Shepard. Разом із ним летить його брат Марк, 82-річна льотчиця Воллі Фанк і невідомий благодійник, який придбав квиток на аукціоні за 28 мільйонів доларів.
Для Blue Origin це стане першим суборбітальним оглядовим польотом для космічних туристів на кораблі New Shepard. Загалом у ньому зможуть взяти участь шість людей.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас