Українським залізничникам недоплатили 43,5 млрд грн зарплати — звіт ТСК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським залізничникам недоплатили 43,5 млрд грн зарплати — звіт ТСК

Фондовий ринок
401
Працівники «Укрзалізниці» недоотримали 43,5 млрд грн зарплатні. У багатьох залізничників зарплата становить 5 тис. грн, коли один лише член Наглядової ради отримує в середньому 5 млн грн на рік.
Про це повідомила голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань оцінки критичного стану залізниці, народний депутат від «Слуги народу» Юлія Гришина.
За її даними, з «Укрзалізниці» звільнилося 169 тисяч кваліфікованих працівників, це 55% колективу. На їх місце прийшло 112 тисяч людей, з яких лише 2,5 тисячі пройшли навчання.
Водночас члени Наглядової Ради у минулому році отримали сукупно (6 осіб) 34 млн грн зарплатні та ще 20 млн компенсацій.
«Минулого року Наглядова Рада провела 32 засідання, з яких 6 — фіктивні (кожне п’яте). Водночас правління «Укрзалізниці» провело 101 засідання, з яких 70% «з другорядних питань», — наголосила Гришина.
Окрім низької зарплатні персонал «Укрзалізниці» працює без належного матеріального і якісного спецодягу, додає Гришина.
«Все вищенаведене вказує, що керівництво залізниці протягом останніх років провокує соціальний вибух у сфері. Рішенням ТСК зобов’язано Мінінфраструктури та керівництво „Укрзалізниці“ забезпечити підвищення зарплат робітничих професій відповідно до Галузевої угоди з врахуванням ринково обґрунтованого рівня», — заявила голова ТСК.
Водночас Гришина пропонує привести у відповідність зарплати керівництва та Наглядової Ради «Укрзалізниці» з фінансовими показниками компанії, які на сьогодні рекордно збиткові.
«Дорогі» члени Наглядової Ради та керівництво «Укрзалізниці» (зокрема колишнє), не соромтеся і поверніть виплачені вам премії – ви їх не заробили!" – сказала вона.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас