Як працює кобейдж-продукт системи НБУ «Простір» та UnionPay — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як працює кобейдж-продукт системи НБУ «Простір» та UnionPay

Фінтех і Картки
376
Як працює кобейдж-продукт системи НБУ «Простір» та UnionPay
В Україні діє власна карткова платіжна система «Простір», створена Національним банком України.
Наразі громадяни можуть скористатися декількома продуктами цієї системи — платіжною карткою та електронним гаманцем з електронними грошима.
Про це розповів заступник начальника управління роздрібних платежів Нацбанку Владислав Дикий під час МФО саміту-2021.
Про поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, а також новинки фінтеху ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
«Якщо казати про цілі, на які ми впливаємо, то серед них — нацбезпека у фінансовій сфері, вплив на рівень фінансової інклюзії та безготівкові розрахунки, а також посилення конкурентоспроможністі між учасниками платіжного ринку. Наша головна мета на сьогодні – стати вигідним партнером для українського бізнесу», — зазначив представник НБУ.
Як працює кобейдж-продукт системи НБУ «Простір» та UnionPay
Можливості та переваги системи «Простір»:
  • під’єднано понад 98% платіжної інфраструктури України (POS-термінали), а до кінця 2021 року картку прийматимуть усі платіжні термінали України;
  • підтримка транскордонних операцій (для кобейдж карток);
  • безконтактні платежі;
  • захист операцій в інтернеті (VCODE/3D Secure);
  • P2P перекази;
  • спрощена тарифікація (єдиний транзакційний тариф 0,01%+0,1 грн).
Як працює кобейдж-продукт системи НБУ «Простір» та UnionPay
«Також у нас є кобейдж-продукт, реалізований із міжнародною платіжною системою UnionPay. Як це працює? Це чипова картка, яка має аплікацію двох систем. На „Простір“ виставлено перший пріоритет, а це означає, що коли клієнт із такою карткою йде в інфраструктуру (будь-який термінал чи банкомат) в Україні, то операція здійснюється відповідно до правил та ставок української платіжної системи „Простір“. Якщо ж клієнт виїжджає за кордон або користується карткою в зарубіжному інтернет-магазині, то ця операція обробляється за правилами та тарифами UnionPay. Тобто емітент отримує картку з міжнародним функціоналом, а ціна обслуговування при цьому у десятки разів нижча», — розповів Владислав Дикий.
Як працює кобейдж-продукт системи НБУ «Простір» та UnionPay
Тарифи. За словами представника регулятора, у платіжній системі відсутні плати за відкриття проєктів і їх супроводження, за реалізацію будь-яких технологій. Тобто відсутні тарифи за випущені картки, за здійснення неуспішних транзакцій тощо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас