Програма фінансової підтримки ще не зробила економіку єврозони стійкою — Лагард — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програма фінансової підтримки ще не зробила економіку єврозони стійкою — Лагард

Світ
191
Економіка єврозони починає відновлюватися після коронакризи. Однак процес відновлення все ще дуже нестійкий і крихкий.
Про це заявила президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард, пише Reuters.
У керівництві ЄЦБ тривають дебати на тему, коли регулятору слід припинити екстрену закупівлю держоблігацій. З моменту початку пандемії банк регулярно купує цінні папери європейських держав.
На сьогодні в фінансову систему Євросоюзу вже залито понад 1 трлн євро.
Однак у ході останнього виступу Лагард дала зрозуміти, що ЄЦБ ще не готовий згорнути програму закупівель облігацій у надзвичайних ситуаціях (PEPP).
«Ми хочемо продовжити PEPP, як мінімум, до березня 2022 року або до того моменту, поки ми не вирішимо, що гостра фаза коронакризи закінчилася», — заявила глава регулятора в інтерв’ю газеті La Provence.
Нагадаємо, члени правління ЄЦБ Йенс Вайдманн і Роберт Хольцманн ініціювали відкрите обговорення згортання програми допомоги, розмір якої оцінюється в 1,85 трлн євро, оскільки, за їхніми словами, економіка ЄС відновлюється вже самостійно.
Однак член Виконавчої ради банку від Італії Фабіо Панетта різко виступив проти, аргументуючи свою позицію тим, що пандемія ще не закінчилася, а вакцинація населення триватиме ще кілька місяців.
Керуючий Банку Франції Франсуа Вільруа де Гало закликав Європейський Союз зробити пріоритетом створення нормативної бази для обігу цифрових валют перед обличчям ослаблення євро на міжнародній арені. Про це він заявив під час фінансового форуму, що проходив на цьому тижні в Парижі.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас