У Міненергетики придумали, чим завантажити ГТС після реконструкції енергетичного сектору України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненергетики придумали, чим завантажити ГТС після реконструкції енергетичного сектору України

Енергетика
1706
Міністерство енергетики розглядає можливість виробництва водню з атомної енергії та природного газу.
Про це на прес-конференції заявив заступник міністра з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.
«Ми у своїх дискусіях у Міністерстві дійсно дивимося на атомно-водневу енергетику в Україні та перспективи використання водню з атома. Також ми дивимося на перспективи використання водню з природного газу», — сказав він.
При цьому заступник міністра зазначив, що для експорту в європейські країни мова йде тільки про «зелений» водень, тобто з вітрової та сонячної енергії. Але в Євросоюзі вже йде активна дискусія щодо визнання атомної енергетики «зеленою».
«У європейській стратегії Україна розглядається як країна, з якої можна транспортувати „зелений“ водень, в першу чергу до Німеччини. Тому що Німеччина поставила дуже амбітні плани до 2030 року мати значну частку водню у своїй енергосистемі. Україна розглядається як потенційна країна, яка буде виробляти та поставляти водень туди», — сказав заступник міністра.
Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна має намір в середньостроковій перспективі транспортувати до країн Європейського Союзу водень, використовуючи потужності газотранспортної системи країни.
Міністерство енергетики найближчим часом розробить стратегію водневої економіки України та регуляторне поле для запуску ринку водню в нашій країні.
Воднева стратегія є невід’ємною частиною європейської зеленої угоди. Ця масштабна ініціатива покликана перетворити Європу на перший кліматично нейтральний континент до 2050 року. Єврокомісія окремо виділяє Україну як пріоритетного партнера у розвитку водневої енергетики, враховуючи її природні ресурси, взаємопов’язаність інфраструктури та технологічний розвиток.
У червні Міністерство енергетики України приєдналося до Європейського альянсу з чистого водню.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас