У Вінницькій області за 3,86 млрд грн побудують міст через Дністер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вінницькій області за 3,86 млрд грн побудують міст через Дністер

Казна та Політика
1158
Група компаній “Автострада” виграла в системі Prozorro тендер на будівництво мостового переходу в Вінницькій області за 3,86 млрд грн.
Про це заявив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов, передає прес-служба ОДА в Facebook.
“Яким буде міст? Довжина – 1 тисяча 309 метрів, а максимальна висота опор складе 40 метрів, це на 10 метрів вище стандартної 9-поверхівки. Проектно-пропускна спроможність мосту складе 5 тисяч автомобілів на добу. Для його будівництва буде потрібно 9 тисяч тонн високоякісних металевих конструкцій і понад 16 тисяч кубометрів монолітного залізобетону “, – зазначив Борзов.
Керівник регіону наголосив, що Ямпільський міст через Дністер стане продовженням автодороги Р-08 Немирів – Ямпіль, 116 км якого Автострада відновлює зараз, і частиною транспортного коридору між двома країнами.
“Новий міст буде побудований в околицях прикордонного міста Ямпіль з української сторони і недалеко від молдавського села Косеуць. Під’їзді до нього з української сторони стане автодорога Т-02-02” Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань … З іншого боку кордону він примкне до молдавської траси М2 “Кишинів – Сорока”, – повідомив чиновник.
При належному фінансуванні будівництво мостового переходу планується завершити до кінця 2022 року.
Борзов додав, що цей проект дозволить створити найшвидший маршрут з центрального регіону України в країни Центральної і Південно-Східної Європи.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас