Депутат розповіла, як у Києві поліпшать якість води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат розповіла, як у Києві поліпшать якість води

Казна та Політика
604
Депутат від «Слуги народу» Леся Забуранна звернула увагу на серйозні проблеми з якістю питної води в Києві.
Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.
«На сьогодні ПрАТ «АК «Київводоканал» через фінансове становище не може самостійно забезпечити належну модернізацію наявної системи водопостачання, яка будувалася ще в 60-х роках минулого століття», — зазначила нардеп.
Забуранна пояснила, що після очищення вода в Києві рухається трубопроводами, деякі з них були прокладені ще в 1960-х: «Більшість цих труб виготовлені з чавуну, який піддається впливу води та інших факторів навколишнього середовища. В результаті труби піддаються корозії і біологічному обростанню. Тому спостерігається вторинне забруднення води іржею і мікроорганізмами».
Вона нагадала, що саме тому Рада ухвалила проєкт Закону Про ратифікацію рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки проєкту з поліпшення водопостачання в місті Києві.
«У цьому документі ми звернулися до провідних компаній у цій сфері та Уряду Республіки Франція для надання технічної підтримки та кредитного фінансування», — пояснила вона.
Загальна сума проєкту, за словами депутата, становить 70 мільйонів євро. Термін кредиту — 40 років, у тому числі 15 років пільгового періоду. Кредитна ставка на весь період фіксована і становить 0,0092 відсотка річних. Забуранна назвала такі умови «безпрецедентно вигідними для України».
Крім того, у проєкті виписано, що 30% від контракту складатимуть товари, роботи та послуги вітчизняного виробництва.
«Це надзвичайно важливий для киян закон, який не тільки вигідний з фінансової точки зору, а також спрямований на забезпечення понад 3 млн жителів столиці якісною питною водою», — зазначила Забуранна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас