В Україні набув чинності закон про «зелені» облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набув чинності закон про «зелені» облігації

Фондовий ринок
507
В Україні 1 липня набула чинності нова редакція закону «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки», який запроваджує «зелені» облігації як окремий підвид цінних паперів.
Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження.
До речі, значимі події у світі енергетики ми також висвітлюємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і стежте за новинами!
«Відсьогодні, 1 липня 2021 року, вступає в силу Закон України „Про ринки капіталу та організовані товарні ринки“ у редакції Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів“ № 738-IX від 19 червня 2020 року. Законом запроваджуються „зелені“ облігації як окремий підвид цінних паперів та встановлюються правила для учасників відповідного ринку», — йдеться у повідомленні.
Зокрема, документ встановлює поняття «зелених» облігацій та проєктів екологічного спрямування (із визначенням конкретних напрямів, на які можуть спрямовуватись кошти, залучені від емісії таких облігацій), коло емітентів «зелених» облігацій, принципи розкриття інформації емітентами, процедури звітності та використання надходжень, що будуть залучені від інвесторів на фінансування та/або рефінансування проєктів екологічного спрямування.
Емісію «зелених» облігацій може здійснювати особа, що реалізує або фінансує проєкт екологічного спрямування. Кошти від розміщення таких паперів можуть спрямовуватися на фінансування та/або рефінансування витрат проєкту екологічного спрямування, таких, як проєкти у сфері альтернативної енергетики, енергоефективності, мінімізації утворення, утилізації та переробки відходів, впровадження екологічно чистого транспорту, органічного землеробства, збереження флори і фауни тощо.
Також закон передбачає, що інформація про емітента «зелених» облігацій повинна додатково містити відомості про поточний стан реалізації проєкту екологічного спрямування, а також обсяг коштів, залучених за рахунок емісії «зелених» облігацій, та обсяг фактично використаних коштів для реалізації або фінансування проєкту екологічного спрямування.
Нагадаємо, до 2030 року Україна зможе залучити через випуск «зелених» облігацій 36 млрд дол. За даними Міжнародної фінансової корпорації (IFC), потенціал українського ринку послуг з енергоефективності та «чистої» енергетики до 2030 року — 73 млрд дол.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас