Світовий банк надасть Україні $212 мільйонів на встановлення гібридних енергосистем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк надасть Україні $212 мільйонів на встановлення гібридних енергосистем

Енергетика
316
Рада директорів Світового банку затвердила пакет фінансування у розмірі 212 млн дол. на впровадження проєкту «Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі».
Про це йдеться у пресрелізі Світового банку.
“Рада директорів Світового банку затвердила пакет фінансування у розмірі 212 млн дол., в рамках якого 177 млн дол. надав Міжнародний банк реконструкції та розвитку, а Фонд чистих технологій виділив на пільгових умовах позику в розмірі 34 млн дол. та грант в розмірі 1 млн дол. на впровадження проєкту «Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі» (встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»)”, – йдеться у повідомленні.
У Світовому банку зазначають, що проєкт дасть змогу збільшити гнучкість української енергетичної системи, що допоможе у синхронізації із європейською енергетичною мережею та декарбонізації енергетичного сектору.
Нагадаємо, проєктом «Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі» передбачене встановлення на чотирьох гідроелектростанціях компанії «Укргідроенерго» систем накопичення енергії промислового масштабу. З’являться вони на каскаді Київських ГЕС і ГАЕС, Канівській, Кременчуцькій та Середньодніпровській ГЕС.
Окрім того, на кожній із цих станцій буде встановлена система сонячної фотоелектричної генерації для покриття внутрішніх та допоміжних енергетичних потреб.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас