Що зміниться в Україні з 1 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що зміниться в Україні з 1 липня

Особисті фінанси
2654
З 1 липня 2021 року на українців чекає низка змін.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
Ринок землі. З 1 липня набуває чинності закон про ринок землі. Громадяни України — фізичні особи зможуть купувати і продавати землі сільськогосподарського призначення, які перебувають у приватній власності. Один власник може купити до 100 гектарів землі.
Підвищення прожиткового мінімуму. Новий розмір прожиткового мінімуму складе 2294 грн на одну людину щомісячно.
Для різних груп населення:
  • діти до 6 років — 2013 грн;
  • діти 6 — 18 років — 2510 грн;
  • працездатні громадяни — 2379 грн;
  • непрацездатні громадяни — 1854 грн.
Через зростання прожиткового мінімуму зросте також розмір виплат на дітей і допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами. Гарантований мінімальний розмір аліментів з липня для дітей до 6 років складе — 1 тис. 006,5 грн, для дітей у віці від 6 до 18 років — 1 тис. 255 грн.
Максимальна допомога по безробіттю з 1 липня 2021 року зросте на 436 гривень з 9 080 гривень до 9 516 гривень.
Пенсії. Мінімальна пенсія за віком в нашій країні дорівнює прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб. Цей показник з 1 липня збільшується на 85 грн — з 1769 до 1854 грн. Зросте мінімальний розмір пенсії за віком та для громадян з інвалідністю — до 1 тис. 854 грн. Розмір максимальної пенсії становитиме 18 тис. 540 грн. Мінімальний розмір пенсії у разі втрати годувальника з числа військовослужбовців зросте до 3 тис. 708 грн.
Перевірки підприємств. Державна служба з питань праці разом з податковою службою починають інспекції підприємств, які підозрюються у використанні незадекларованої праці. В поле зору перевіряльників потраплять роботодавці, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці. За інформацією Мінекономіки, такими вважаються, зокрема, компанії, що працюють у сфері торгівлі, сільського господарства, транспорту та організації харчування. На перший раз порушників чекає штраф у розмірі 60 тис. грн.
З’являються автомобілі-«фантоми». На українські дороги виїжджають поліцейські автомобілі без розпізнавальних знаків, обладнані інтегрованими системами контролю швидкості. У Держагентстві інфраструктурних проєктів, яке закупило такі автомобілі, їх назвали автомобілі-«фантоми».
Бета-тестування COVID-сертифікатів. Українці, що завершили курс вакцинації від COVID-19 (отримали 2 дози), на території України можуть протестувати COVID-сертифікат у додатку «Дія».
Нові тарифи на газ. Газопостачальники оприлюднили свої липневі місячні тарифи, що будуть діяти для тих, хто відмовився від річного тарифу на газ. Вартість одного кубометра блакитного палива українцям вартуватиме в межах від 7,99 до 13,30 гривні за кубометр газу. Найнижчу ціну, серед компаній, що вже опублікували свої липневі тарифи, запропонував газопостачальник «ЙЕ енергія» — 7,99 гривні за кубометр газу, а найвищий тариф у компанії «Газпромпостач» — 13,30 гривень за кубометр газу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас