В Іспанії пропонують створити свою криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії пропонують створити свою криптовалюту

Фінтех і Картки
207
Іспанська Соціалістична партія (PSOE) запропонувала створити національну публічну криптовалюту.
Парламентська група соціалістів представила в Конгресі пропозицію щодо сприяння створенню державної валюти перед обличчям «поступового зникнення готівки».
Більше новин про криптовалюту є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Рекомендуємо підписатися, щоб завжди бути в курсі.
Як сказано в тексті пропозиції, парламентарії прихильні до «повернення грошей як громадського блага, більш стабільного, що перебуває під демократичним контролем». Про це повідомляє видання El Economista.
Партія просуває цей захід після того, як Європейський Центральний банк (ЄЦБ) оголосив про свій намір створити цифрове євро. Заступник генерального директора з фінансових інновацій та ринкових інфраструктур Банку Іспанії Карлос Конеса повідомив, що «рішення про запуск проєкту з цифрового євро дуже близько». Більшість центральних банків планують протестувати ці цифрові валюти або вже роблять це.
При цьому план PSOE полягає в створенні іспанської версії цих цифрових валют. Якщо ця пропозиція увінчається успіхом в умовах, запропонованих соціалістами, іспанська криптовалюта послужить уряду для усунення гальмівного механізму, що обмежує інфляцію.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас