Apple стала найбільшим клієнтом хмарних сховищ Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple стала найбільшим клієнтом хмарних сховищ Google

Технології&Авто
401
Компанія Apple значно збільшила обсяг даних, що зберігаються в «хмарах» Google — потреби техногіганта швидко зростають, і власна серверна інфраструктура вже не справляється з новими викликами.
За даними на травень, Apple мала намір витратити $ 300 млн на хмарні сервери Google в 2021 році, на 50% більше в порівнянні з минулим роком. Відомо, що тільки в минулому листопаді Apple збільшила обсяг збережених у Google даних на 470 петабайт — загальний обсяг склав 8 ексабайт. Для порівняння, одного ексабайта достатньо для зберігання відеодзвінка тривалістю понад 237 000 років.
Тепер компанія вважається найбільшим корпоративним клієнтом хмарних сховищ Google. З чуток, в самій Google компанія отримала прізвисько «Bigfoot» — «снігова людина» або дослівно «Велика нога».
При цьому Apple є абсолютним лідером за запитами пам’яті. 470 петабайт, додані компанії в листопаді – майже стільки ж, скільки всього зберігає другий найбільший клієнт Google — власник TikTok компанія ByteDance. Більш того, Apple уклала дуже вигідну угоду. Судячи з розрахунків за допомогою калькулятора на одному з сайтів Google, зберігання 8 ексабайт має обходитися в 218 мільйонів доларів щомісяця. Apple же платить за такий обсяг даних всього 300 мільйонів доларів на рік.
Поки що невідомо, коли саме так помітно зріс попит з боку Apple на хмарні сервіси Google. Судячи з усього, «орендувати» пам’ять для компанії вигідніше, ніж будувати дата-центри самостійно, або Apple просто не встигає цього робити, не справляючись з лавиною нових даних.
Третім в «рейтингу» клієнтів Google є Spotify з 460 петабайтами, четвертим — Twitter (315 петабайт) і Snapchat (275 петабайт).
При цьому Apple зберігає свою інформацію не тільки на серверах Google, але і Amazon. Дані шифруються «яблучною» компанією, тому провайдери-партнери доступу до них не мають.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас