США заборонили продаж авіаквитків до Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США заборонили продаж авіаквитків до Білорусі

Світ
324
Міністерство транспорту США видало розпорядження про заборону продажу квитків на авіаперельоти між США і Білоруссю, після того, як Мінськ примусово посадив рейс авіакомпанії Ryanair і заарештував опозиційного журналіста Романа Протасевича.
Про це повідомляє Reuters.
Видаючи розпорядження, відомство заявило, що Держдепартамент США визначив, що обмеження поїздок між США і Білоруссю відповідає зовнішньополітичним інтересам Вашингтона після перенаправлення рейсу Ryanair.
Міністерство зазначило, що розпорядження також стосується і подорожей на основі так званих інтерлайн-угод, коли одна авіакомпанія продає квитки по маршруту, що включає рейси, які виконуються іншими авіакомпаніями.
Водночас наказ дозволяє «здійснювати будь-які перевезення, які вважаються такими, що відповідають національним інтересами США, в тому числі з гуманітарних міркувань або з міркувань національної безпеки».
Уряд США обмірковує цей крок кілька тижнів, однак він, у цілому, має символічний характер, оскільки американські сервіси з організації поїздок продають відносно мало квитків для польотів у Білорусь, йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, 21 червня ЄС і США одночасно оголосили про запровадження санкцій проти ключових секторів економіки Білорусі, а також десятків чиновників, асоційованих з режимом Лукашенка.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас