У США створили діагностичну маску, що виявляє коронавірус за 90 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США створили діагностичну маску, що виявляє коронавірус за 90 хвилин

Технології&Авто
243
Вчені Массачусетського технологічного інституту (MIT) і Гарвардського університету розробили спеціальну діагностичну маску для обличчя, що здатна за 90 хвилин виявити у пацієнта коронавірус.
Як повідомили у MIT, виявлення вірусу відбувається за сенсорною технологією, яку також можна використовувати при створенні одягу для виявлення інших патогенів та загроз.
Розробники повідомляють, що на діагностику коронавірусу масці потрібно приблизно 90 хвилин. Вона оснащена крихітними одноразовими датчиками, які можна вставити в інші маски для обличчя, а також адаптувати для виявлення інших вірусів.
Датчики базуються на ліофілізованих клітинних механізмах, які група дослідників раніше розробила для використання у паперовій діагностиці таких вірусів, як Ебола та Зіка.
У США створили діагностичну маску, що виявляє коронавірус за 90 хвилин
У новому дослідженні вчені зазначили, що датчики можуть бути включені не тільки в маски для обличчя, але і в одяг, такий як лабораторні халати, що може стати новим способом контролю за впливом на медичних працівників різних патогенів або загроз.
Датчики маски для обличчя спроєктовані таким чином, що їх може активувати сам користувач, коли він буде готовим провести тест. Водночас результати зображаються лише на внутрішній стороні маски для забезпечення конфіденційності користувачів.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас