Intel розробляє свою альтернативу ARM-процесорів для смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel розробляє свою альтернативу ARM-процесорів для смартфонів

Технології&Авто
307
Компанія анонсувала співпрацю з виробником мікросхем SiFive. Американський чипмейкер має намір скласти конкуренцію ARM-рішенням, запустивши власну лінійку мобільних платформ для смартфонів і пристроїв інтернету речей.
Відомо, що SiFive буде розробляти 7-нанометрову 64-бітну однокристальну систему з ядром SiFive P550 на архітектурі Horse Creek, яка буде підтримувати модулі пам’яті DDR і інтерфейс PCIe. Технічні подробиці майбутнього чипа вендор не розкриває – очікується, що новинка буде позиціонуватися як флагманське рішення для виробників смартфонів та інших гаджетів.
За даними мережевих джерел, сума угоди склала $2 мільярди. Таке зближення двох компаній експерти пов’язують з наміром NVIDIA придбати ARM, якій, у свою чергу, належить практично 90% мобільного ринку. У березні SiFive оголосила про партнерство з Intel Foundry Services для надання власного набору інструкцій RISC-V для бізнесу Intel.
Головна перевага RISC-V в тому, що вони пропонуються у вигляді відкритого вихідного коду без виплати ліцензійних відрахувань. Крім того, за попередньою інформацією, ядра P550 здатні забезпечити високу продуктивність мобільних платформ. Анонс оригінального процесора Intel імовірно відбудеться в 2022 році.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас