У 2021 році світові компанії залучили на IPO рекордні 350 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2021 році світові компанії залучили на IPO рекордні 350 мільярдів доларів

Фондовий ринок
197
За 6 місяців 2021 року компанії по всьому світу залучили на IPO (первинна публічна пропозиція акцій) рекордні 350 млрд доларів.
Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні дані.
Зазначається, що світовий ринок IPO побив рекорд другої половини 2020 року, коли обсяг первинних розміщень становив близько 282 млрд дол.
«Коли в минулому році почався бум на IPO, домінували технології для роботи вдома та домашніх розваг. Цього року ця тенденція розширилася, включаючи компанії, які спеціалізуються на відновлюваній енергетиці, і онлайн-ритейлери», — пише агентство.
«Технологічні компанії займають велику частину угод. Так, одним з найбільших первинних розміщень 2021 року в США може стати лістинг китайського сервісу по виклику таксі Didi, який очікує отримати в ході IPO в Нью-Йорку оцінку більш ніж в 60 млрд дол. і залучити понад 4 млрд дол.», — йдеться у повідомленні.
Агентство додає, що бум на IPO був підсилений притоком готівки, який центральні банки влили в економіку, та активністю окремих інвесторів, котрі готові купувати акції улюблених компаній.
Також повідомляється, що головними бенефіціарами ситуації, що склалася, є світові інвестбанки, які заробляють на консультаційних послугах та андеррайтингу.
А от компаніям, які бажають вийти на біржу, стало важче: через перенасиченість ринку інвестори стали більш прискіпливими.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас