Зеленський підписав закон про посилення габаритно-вагового контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про посилення габаритно-вагового контролю

Казна та Політика
514
Президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення габаритно-вагового контролю на дорогах.
Про це повідомляється на сайті Офісу президента
Про головні законодавчі ініціативи, які можуть торкнутися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і завжди будьте в курсі головних змін!
«Президент України Володимир Зеленський підписав Закон „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю“ № 1534-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 3 червня 2021 року», — сказано в повідомленні.
Мета закону. Документ покликаний законодавчо закріпити можливість автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових параметрів.
Що зміниться. Закон розширює повноваження Укртрансбезпеки в частині здійснення габаритно-вагового контролю, зокрема надає їй право стягувати в судовому порядку плату за проїзд вантажівок, які порушують габаритно-вагові норми.
Крім того, документ встановлює відповідальність вантажовідправника як першої ланки у вантажних перевезеннях і значно посилює відповідальність автоперевізників за недотримання габаритно-вагових норм.
Раніше Глава держави наголошував, що перевантажений автотранспорт, особливо в період збору врожаю, руйнує дорожню інфраструктуру, і йдеться не лише про старі дороги — розбиваються навіть новозбудовані траси.
Тому він наголосив на важливості ухвалення документа, який захистить дороги від руйнування надміру навантаженими автомобілями та підвищить рівень безпеки дорожнього руху.
Штрафи. За перевезення пасажирів та вантажів без потрібних документів передбачено штраф у 17 000 грн. Для міжнародних перевезень — 34 000 грн. За перевищення габаритно-вагових нормативів від 5% до понад 30% штраф варіюється від 8 500 грн до 51 000 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас