Майже половина смартфонів у 2022 році буде оснащена дисплеєм Amoled — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина смартфонів у 2022 році буде оснащена дисплеєм Amoled

Технології&Авто
268
Частка смартфонів, обладнаних дисплеями Oled і Amoled (матриці на органічних світлодіодах), в загальному обсязі продажів продовжує зростати.
Про це говорять дані, оприлюднені компанією TrendForce.
За оцінками, в поточному році на апарати з Amoled-екраном припаде 39,8% в загальній масі нових смартфонів. У 2022-му цей показник може збільшитися до 45 %. Іншими словами, практично половина всіх реалізованих апаратів буде обладнана панеллю цього типу.
Аналітики кажуть, що ця картина обумовлена перш за все тим, що вибір на користь Amoled все частіше роблять провідні постачальники смартфонів, в число яких входять Samsung і Apple.
Разом з тим в осяжному майбутньому може спостерігатися дефіцит інтегральних схем, необхідних для управління дисплеями Amoled. Зараз тільки кілька підприємств можуть виробляти такі компоненти – TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited), Samsung Electronics, UMC і GlobalFoundries.
Потрібно відзначити, що на світовому ринку продовжує спостерігатися нестача електронних чіпів. Дефіцит торкнувся найрізноманітніших сегментів IT-галузі – від смартфонів і телевізорів до персональних комп’ютерів і автомобілів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас