Ціни на відеокарти стрімко падають через заборону майнінгу в КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на відеокарти стрімко падають через заборону майнінгу в КНР

Технології&Авто
2660
Заборона майнінгу криптовалют на території Китаю призвела до різкого падіння цін на відеокарти.
Про це повідомляє видання scmp.com.
Модель Nvidia Quadro P1000 раніше продавалася за 2429 юанів ($375). Піку ціна досягла в травні цього року і склала по майже 3000 юанів ($463).
Відеокарта Asus RTX3060, більш просунута, ніж описана вище, різко подешевшала до 4699 юанів ($725), а раніше за неї просили 13 499 юанів ($2084).
Графічні карти, які зазвичай використовуються для відеоігор, є важливим апаратним компонентом для майнінгу криптовалюти, бо надають додаткові обчислювальні потужності і тим самим забезпечують хешування і складні обчислення для створення більшої кількості цифровий валюти і перевірки транзакцій в блокчейні. Чим більшою обчислювальною потужністю управляє майнер, тим більше у нього шансів перевершити інших видобувачів, додаючи все нові і нові блоки в ланцюжок і отримуючи винагороду.
Падіння цін відбулося після того, як південно-західна провінція Сичуань, яку облюбували майнери, відключила ферми, позбавивши їх джерела енергії, хоча раніше місцеві регулювальні органи обіцяли видобувачам крипти не відключати ферми протягом літа. Варто відзначити, що жоден з великих центрів видобутку біткойнів у Китаї не уникнув жорстких заходів, вжитих Пекіном, через що вартість криптовалюти впала більш ніж на 40% в травні 2021 року. Внутрішня Монголія, Синьцзян і Сичуань залучали майнерів завдяки дешевій електроенергії, але тепер в цих провінціях заборонені будь-які операції з діджитал-валютою.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас