Дослідники вивели квантову електроніку на новий рівень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідники вивели квантову електроніку на новий рівень

Технології&Авто
591
Вчені з Массачусетського технологічного інституту зробили кілька електронних пристроїв з матеріалу, який складається з атомарно тонких шарів вуглецю.
Про це пише видання news.mit.edu.
Відзначається, що нова розробка допоможе створити абсолютно нове покоління квантових електронних пристроїв.
До матеріалу з назвою графен виник різкий інтерес у 2004 році. Тоді з’ясувалося, що він міцніший, ніж алмаз, а також прозорий і еластичний, легко проводить як тепло, так і електрику.
Тепер вчені з МТІ змогли наділити його ще кількома властивостями. Він став надпровідним, ізоляційним і напівпровідниковим. Це дозволить створити з нього повноцінні електронні схеми, перевага яких полягатиме в тому, що їх зроблено з одного матеріалу, який можна електрично переналаштувати.
Крім того, для майбутніх квантових комп’ютерів можна створити з одного матеріалу – графену – перший кубіт з напругою, яку можна переналаштувати.
Нагадаємо, раніше міжнародна група вчених змогла створити пристрій, що генерує потік випадкових чисел за допомогою принципів невизначеності квантової механіки. Цю розробку, як кажуть автори, в майбутньому можна буде використовувати для створення надійних систем кодування даних.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас