У Великобританії винайшли технологію освітлення доріг без електрики (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії винайшли технологію освітлення доріг без електрики (фото)

Технології&Авто
1970
Британська компанія Nevana Designs розробила світлочутливу технологію Starpath. Завдяки їй звичайні дороги можуть світитися в темряві, поглинаючи ультрафіолетові промені протягом дня.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо новини про технологічні новинки і фінтех. Підписуйтесь!
Розроблено унікальне покриття, схоже на фарбу, яке може змінити вуличне освітлення по всьому світу. Starpath є його екологічно чистою альтернативою.
У Великобританії винайшли технологію освітлення доріг без електрики (фото)
Особливість покриття. При його створенні використовують натуральні матеріали, що поглинають ультрафіолетове світло протягом дня. Завдяки цьому вони можуть світитися вночі. Подивитися відео, як працює покриття, можна тут.
За словами розробників, Starpath зможе світитися приблизно 10 годин протягом доби. Після нанесення цього покриття потрібно почекати 4 години, щоб його використовувати.
У Великобританії винайшли технологію освітлення доріг без електрики (фото)
Вартість квадратного метра Starpath залежить від конкретного проекту і ґрунтується на таких факторах, як розмір гранул, глибина поверхні і бажаний рівень яскравості.
Назва інноваційної технології Starpath з англійської мови дослівно перекладається як «зоряна стежка». Зараз фарба доступна в синьому, зеленому і блакитному кольорах.
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас