Кожна п'ята фінкомпанія приховала від НБУ інформацію про власників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожна п'ята фінкомпанія приховала від НБУ інформацію про власників

Фондовий ринок
373
На вимогу Національного банку тільки 80% учасників небанківського ринку подали документи про свої структури власності у встановлений термін, який закінчився 17 червня 2021 року.
Про це повідомляється на сайті регулятора.
Найбільша частка компаній, які подали відповідну інформацію, серед страховиків — понад 87%, найнижча — серед ломбардів (65%).
208 компаній визнали, що їх структури власності мають ознаки непрозорості, і подали опис заходів щодо їх зміни. Такі «небанки» матимуть близько 4 місяців для того, щоб ці заходи реалізувати.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватися ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
Всього структуру власності розкрили 1269 з 1580 компаній. Тобто 311 компаній, або майже 20% постачальників фінансових послуг порушили вимоги відповідного положення Нацбанку і не подали необхідні документи. Це є підставою для застосування регулятором заходів впливу.
У Нацбанку пообіцяли опублікувати повний перелік постачальників фінансових послуг, які не подали документи, найближчим часом.
Нагадаємо, що дві третини всіх українських фінкомпаній не працюють. Найбільше «сплячих» установ зафіксовано серед компаній-гарантів і лізингодавців.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас