Міжбанк: курс долара і євро сьогодні продовжить лихоманити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: курс долара і євро сьогодні продовжить лихоманити

Валюта
1259
Четвер на валютному ринку знову пройде дуже динамічно і активно. Основна інтрига — чи продовжиться зростання котирувань або все ж таки міжбанк зробить перепочинок. Фактично з кінця минулого тижня долар щодня дорожчав в межах до 8 копійок, а котирування євро відносно гривні в основному реагували на міжнародне ралі по парі євро/долар і просто перераховувалися через співвідношення пар долар/євро і долар/гривня.
В цілому, зростання котирувань призвело до зміни психології учасників торгів. Продавці не поспішають продавати валюту і намагаються максимально підтягнути курс вгору. У цьому їм активно допомагають спекулянти, які розгойдують ринок зазвичай у другій половині дня. У цих умовах покупці нервують і вже активно скуповують валюту на побоюваннях її подальшого зростання.
Подібна ситуація небезпечна для курсу нацвалюти, оскільки починається період основних сум відшкодувань ПДВ екпортерам і наближається кінець місяця і кварталу. Це збільшує тиск на гривню на валютному ринку.
Сьогодні подібний розклад сил на міжбанку збережеться. У разі істотних перекосів попиту і пропозиції на торгах можна буде очікувати виходу НБУ з відповідною інтервенцією. Спроби подальшої гри «на підвищення» продовжаться.
Але є і позитивна новина для гривні, частина великих продавців перед трьома майбутніми вихідними і закінченням місяця і кварталу явно потребує гривні для закриття своїх розрахунків на звітну дату. Спостерігаючи за зростанням котирувань, вони зовсім не проти продати валюту на піку і тому поступово почнуть продавати частину своїх валютних ресурсів.
Це підстрахує гривню в найбільш напружені періоди і навіть частково може знизити котирування в моменти ситуативного виходу на міжбанк подібних продавців. Серед них є як великі держкомпанії, так і місцеві клієнти. Їх «прив’язка» до швидкого закінчення місяця змусить ці компанії все частіше з’являтися на торгах з продажем валюти.
За нашими прогнозами, статистика торгів у четвер буде в межах $ 120−145 млн при здійсненні від 430 до 540 угод.
Котирування міжбанку, за розрахунками Finance.ua, 24 червня будуть в межах: долар — коридор 27,15 — 27,47 грн, євро — коридор 32,35 — 32,80 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 27,10 — 27,55 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах 15−20 коп, а в касах банків до 25 коп.
  • Євро: у банках коридор від 32,20 до 32,80 грн при спреді до 30 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах більш вузького коридору 32,35 — 32,75 грн при спреді до 20−25 копійок.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,35 / 27,38
Євро — 32,73 / 32,77
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас