Засновники африканської криптовалютної біржі зникли з Bitcoin на $ 3,6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновники африканської криптовалютної біржі зникли з Bitcoin на $ 3,6 млрд

Фінтех і Картки
2491
Два засновники інвестиційної платформи криптовалюти Africrypt, які є братами, зникли з Південної Африки з 69 тис. Bitcoin на $ 3,6 млрд.
Це може бути найбільше шахрайство в історії криптовалюти, пише Bloomberg.
Юристи не можуть вирахувати місцезнаходження братів, цим займається елітний підрозділ Національної поліції «Яструб».
Відзначається, що в квітні, коли Bitcoin злетів до рекордного рівня, головний операційний директор Africrypt Амір Каджі, старший брат, повідомив клієнтам, що компанія стала жертвою злому. Він попросив їх не розповідати про інцидент юристам і владі, бо це нібито сповільнить процес відновлення коштів.
Однак частина клієнтів звернулася до юрфірми Hanekom Attorneys, а окрема група почала процедуру ліквідації щодо Africrypt.
«Співробітники Africrypt втратили доступ до серверних платформ за сім днів до імовірного злому», — розповіли в Hanekom Attorneys.
Розслідування компанії показало, що об’єднані кошти Africrypt були переказані з її південноафриканських рахунків і клієнтських гаманців, а монети пройшли через тумблери і міксери або в інші великі пули біткойнів, щоб їх неможливо було відстежити.
Bloomberg припускає, що в разі, якщо брати не знайдуться, криптовалютними біржами по всьому світу буде зроблена будь-яка спроба конвертувати цифрові монети. Також інцидент може підштовхнути країни до «наведення ладу на ринку» на тлі дедалі частіших випадків шахрайства.
Ситуація ускладнюється тим, що офіційне розслідування влада почати не зможе, оскільки криптовалюта в країні не вважається фінансовим продуктом.
Зараз телефони братів не відповідають, а сайт Africrypt не працює. Платформа була створена в 2019 році.
Читайте більше новин про долар і криптовалюту в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас