Дубілет запустив маркетплейс для продажу сільгоспземлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубілет запустив маркетплейс для продажу сільгоспземлі

Аграрний ринок
1861
Колишній міністр Кабінету Міністрів і один з творців monobank Дмитро Дубілет запустив платформу для продажу сільськогосподарської землі.
За його словами, запуск проєкту приурочений до скасування мораторію на купівлю/продаж землі.
«Ідея проста: власники паїв зможуть виставити на нашому сайті оголошення і почати отримувати пропозиції від потенційних покупців. Покупці, в свою чергу, за допомогою зручної системи фільтрів зможуть знаходити цікаву землю і робити по ній пропозиції», — написав Дубілет у своєму Telegram-каналі.
При цьому він зазначив, що реалізація такої ідеї виявилася дуже непростою.
«По-перше, процес купівлі/продажу землі виходить в нашій країні досить заплутаним. У ньому задіяні нотаріуси, банки, оцінювачі, орендарі з пріоритетним правом викупу. Ми детально пропрацювали цей процес, і наша служба підтримки буде допомагати продавцям на всіх його етапах.
По-друге, ми інтегрувалися з безліччю систем. Наприклад, з системою супутникових знімків, щоб Виводити по кожній ділянці докладні дані щодо метеорологічної історії і вирощуваних культур.
Нагадуємо, що про всі зміни щодо ринку землі ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
По-третє, ми розуміємо, що власниками землі часто є жителі села похилого віку. Тому ми розвиваємо мережу наших представників по регіонах, які будуть допомагати продавцям на всіх етапах», — розповів ексміністр.
Дубілет додав, що зараз на сайті dobrozem.com.ua є можливість подати інформацію про свій пай.
«Наша служба підтримки вже зараз допоможе оцінити, чи всі документи в порядку, а також оцінити потенційну вартість. У липні, коли запуститься ринок, сайт запрацює на повну», — підсумував Дубілет.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас