Укрексімбанк виступає основним партнером інфраструктурних проєктів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Укрексімбанк виступає основним партнером інфраструктурних проєктів в Україні

Фондовий ринок
263
Державний Укрексімбанк є партнером програми «Велике будівництво». У 2020 році банк надав масштабне фінансування «Укравтодору» майже на 20 млрд грн.
Укрексімбанк виступає основним партнером інфраструктурних проєктів в Україні
«Ми працюємо не тільки з Укравтодором, а й з підрядниками, які виконують будівельні роботи. Ми якраз говоримо про повний спектр фінансування, який надається не тільки як замовнику з боку держави – «Укравтодору», а всім підрядникам і субпідрядникам. В такий спосіб ми фінансуємо цілу галузь», – розповів Finance.ua, директор департаменту корпоративного бізнесу державного сектору Укрексімбанку Віталій Погосян.
Банк також фінансує інші значні об’єкти транспортної інфраструктури. Наприклад, будівництво трьох літаків на державному підприємстві «Антонов». Загальна вартість проєкту складає приблизно 3 млрд грн.
Окрім того, Укрексімбанк виступає партнером в Державній космічній програмі. Банк розробляє співпрацю з аеропортами України – і з тими, що будуються, і з тими, які потребують реконструкції.
Розвиток портової інфраструктури також пріоритетний напрям для Укрексімбанку.
«Ми сьогодні говоримо, що можемо бути надійним фінансовим партнером, як в обслуговуванні діючого операційного бізнесу портів, так і можемо разом співпрацювати щодо залучення довгострокового фінансування. Або можемо так само співпрацювати щодо оновлення їхнього парку техніки. Чи говорити про залучення коштів зокрема міжнародних фінансових організацій, щоб підприємства цієї транспортної інфраструктури, морського транспорту мали можливість розвивати свій бізнес в довгостроковій перспективі», – зазначив Віталій Погосян.
Партнерами Укрексімбанку є як малий і середній бізнес, так і великі промислові компанії. А співпраця здійснюється по всіх напрямках економічної діяльності.
«Банк – це сьогодні інструмент, який може виконувати не тільки функції пов’язані з наданням фінансування. Ми можемо сьогодні робити речі, які є унікальними. Тобто надавати повну експертизу нашим партнерам, потенційним партнерам, потенційним клієнтам. Для того, щоб подивитися або зробити структурування угоди так, щоб і саме підприємство, сам бізнес мав чітке розуміння, що в проєкті все прораховано і він є прибутковим», – додав Віталій Погосян.
Укрексімбанк здійснює не тільки фінансування кожного учасника задіяного в проєкті, але й здійснює детальний аналіз усього ланцюжка. Наприклад, для одного учасника потрібно залучити кредит на поповнення обігового капіталу, а іншому – придбати якісну нову техніку. Тому в роботі Укрексімбанку завжди присутнє орієнтування, щоб клієнти отримали додану цінність на кожному етапі співпраці з банком.
За матеріалами:
Укрексiмбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас