Кабмін дозволив продаж «зеленої» е/е на термін більше місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив продаж «зеленої» е/е на термін більше місяця

Енергетика
263
Кабінет міністрів дозволив ДП «Гарантований покупець» («ГарПок») продавати електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел (ВДЕ), на термін більше місяця, але не більше року.
Відповідну постанову про внесення змін до постанови № 499 від 5 червня про порядок проведення електронних аукціонів з продажу електроенергії за двосторонніми договорами з ініціативи Міністерства енергетики прийнято на засіданні уряду в середу без обговорення.
Згідно з його проектом, для «ГарПоку» знімається місячне обмеження на період постачання «зеленої» електроенергії при її продажу, але в будь-якому випадку він не може перевищувати 12 місяців.
Крім того, постановою про внесення змін до порядку проведення електронних аукціонів за двосторонніми договорами дозволяються засідання аукціонного комітету з таких продажів у режимі реального часу.
Крім цього, порядок також поширюється на комунальні унітарні підприємства, юрособи, 50% і більше акцій у статутних капіталах яких належить комунальному підприємству або територіальній громаді, а також «дочки» таких підприємств або юросіб.
Ця зміна пояснюється необхідністю приведення нормативної бази у відповідність до Закону № 1396-IX від 15 квітня щодо сертифікації оператора системи передачі, що віднесло зазначені підприємства до виробників е/е, які продають ресурс на електронних аукціонах за двосторонніми договорами.
У зв’язку з цим відзначається зростання кількості учасників таких аукціонів, в результаті чого змінами передбачається збільшення кількості членів аукціонного комітету за рахунок збільшення представництва Міненерго з двох до трьох осіб.
Постановою також вносяться зміни до порядку відбору організаторів торгівлі для проведення аукціонів за двосторонніми договорами, згідно з якими в них не можуть брати участі суб’єкти господарювання, визначені банкрутами або щодо яких відкрито справу про банкрутство, а також ті, хто перебуває у процесі припинення, за винятком випадків перетворення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас