Уряд схвалив законопроєкт щодо впровадження е-квитка на транспорт: що зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд схвалив законопроєкт щодо впровадження е-квитка на транспорт: що зміниться

Особисті фінанси
812
Кабінет міністрів схвалив та направив до Верховної Ради законопроєкт щодо запровадження в Україні електронного квитка, який діятиме на автомобільному та міському електротранспорті.
Документ було схвалено під час засідання Уряду 23 червня.
Про важливі новини та законодавчі нововведення, які так чи інакше повпливають на гаманці українців, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Законопроєкт передбачає зміни до частини другої статті 910 Цивільного кодексу України для визначення електронного квитка, наряду з паперовим квитком, підставою для укладення договору перевезення пасажира та багажу.
Навіщо це? У документі йдеться, що в Україні діє норма 1969 року щодо форми, квитків та інших проїзних документів, порядку продажу і користування ними.
Поряд з цим, з розвитком технологій, на заміну паперовому квитку, який все ще залишається в обігу, все активніше приходить електронний квиток. При цьому електронний квиток, будучи електронним документом, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, не має встановленої форми, а сама інформація може бути лише візуалізованою.
Тому в Україні потрібно впровадити електронні квитки для автомобільного та міського електричного транспорту.
Електронний квиток – електронний проїзний документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити та відомості, який після реєстрації в автоматизованій системі обліку оплати проїзду дає право пасажиру на одержання послуг з перевезення пасажира та багажу”, — зазначається у законопроєкті.
Кабмін документом затвердив форму, реквізити та відомості, які має містити такий квиток.
Що це дасть? Очікуваними результатами реалізації закону є створення умов для належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті, запровадження електронного квитка, наряду з паперовим квитком
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас