Чи готові українці переїхати заради нової роботи (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи готові українці переїхати заради нової роботи (опитування)

Особисті фінанси
1527
Згідно з даними U.S. Census Bureau, середньостатистичний житель США протягом свого життя змінює своє місце проживання близько 12 разів. Причини мобільності американців різні, але одна з найбільш поширених – зміна місця роботи або релокейт офісу.
Українці менш мобільні, але як показує опитування, проведене аналітиками grc.ua, третина кандидатів (34%), зареєстрованих на кадровому порталі, згодні змінити місце проживання (місто, область, країну) за умови покращення фінансової компенсації та кар’єрних перспектив.
Хто готовий до релокейту? Найбільш мобільними є кандидати, які претендують на посади топ-менеджерів. Так, 11.4% пошукачів роботи в цій категорії готові переїхати зі свого міста або регіону.
Також відкриті до змін у житті менеджери з продажів (10.7%). Трохи відстають спеціалісти з IT/телеком (10.5%), але вони більш відкриті до переїзду за кордон, ніж інші категорії кандидатів – майже кожен шостий кандидат категорії хоча б раз замислювався про зміну країни проживання.
На четвертому місці серед охочих змінити свій регіон або місто – пошукачі роботи у категорії «виробництво та сільське господарство» (9.3%).
Чи готові українці переїхати заради нової роботи (опитування)
П’ятірку наймобільніших кандидатів закривають студенти та молодь – 6.3% кандидатів категорії «початок кар’єри/студенти» зголошуються на переїзд.
Хто проти переїздів через роботу? Найменш активними в пошуку роботи віддалено від постійного місця проживання є працівники індустрії краси та спорту (0.6%), спеціалісти зі сфери автомобільного бізнесу (0.6%), пошукачі в категорії «інсталяція та сервіс» та страхувальники (0.1%)
Про зарплати та вакансії в Україні і не тільки ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Там же навчаємо не платити зайвого. Приєднуйтесь! 🤫
Якщо говорити про досвід роботи, то спеціалісти з досвідом більш схильні до зміни місця проживання, якщо їм запропонують вищу фінансову компенсацію. Так, серед пошукачів із досвідом роботи від 6 років 73% згодні на переїзд. В той час, як кандидатів без досвіду роботи лише 5%.

Отримати гроші до зарплати 💸

Переважна більшість кандидатів, які зголошуються на переїзд – це чоловіки (67%) у віці від 30 до 40 років. Серед пошукачів більш поважного віку (від 50 років) мобільність значно нижча. Так, лише 12% кандидатів у віці від 50 років відкриті до зміни місця проживання.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас