Продажі хромбуків і планшетів цьогоріч зростуть, але в майбутньому почнуть падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі хромбуків і планшетів цьогоріч зростуть, але в майбутньому почнуть падати

Технології&Авто
258
Компанія International Data Corporation (IDC) опублікувала свіжий прогноз по світовому ринку планшетів і портативних комп’ютерів під управлінням операційної системи Chrome OS. В обох категоріях в поточному році очікується подальше зростання.
Аналітики кажуть, що в 2020-му попит на планшети і хромбуки різко зріс у зв’язку з пандемією, що спровокувала стрімкий розвиток платформ дистанційного навчання і віддаленої роботи. У такій ситуації користувачам по всьому світу потрібна була додаткова обчислювальна техніка.
IDC прогнозує, що в поточному році поставки планшетних комп’ютерів у світовому масштабі збільшаться на 1,8%, досягнувши 166,5 млн одиниць. У 2020-му в цій категорії було зафіксовано зростання на двозначні числа відсотків.
Що стосується хромбуків, то їх відвантаження, на думку аналітиків, піднімуться в річному обчисленні на 33,5 % — до 43,4 млн одиниць.
Продажі хромбуків і планшетів цьогоріч зростуть, але в майбутньому почнуть падати
Однак, вважають фахівці, надалі зростання попиту може зупинитися. Справа в тому, що в міру ослаблення обмежувальних заходів користувачі почнуть витрачати кошти на подорожі і традиційні розваги. У підсумку, продажі нових комп’ютерних пристроїв підуть на спад.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас