Nissan розроблятиме технології для безпілотних автомобілів разом з китайським стартапом WeRIde — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan розроблятиме технології для безпілотних автомобілів разом з китайським стартапом WeRIde

Фондовий ринок
159
Представники китайського стартапу WeRide заявили про зміцнення зв’язків з Nissan Motor для розробки і впровадження технологій автономного водіння. Молода компанія, що оцінюється в 3,3 мільярда доларів, нещодавно отримала інвестиції на суму $310 мільйонів.
WeRide проводить розробки систем допомоги водієві четвертого рівня – такі технології можуть здійснювати безпілотне водіння автомобіля в більшості випадків без участі людини. Тестування систем проводиться на дорогах Каліфорнії, а штаб-квартира компанії розташована в китайському Гуанчжоу.
У число інвесторів, які побажали нещодавно вкласти в стартап weride 310 мільйонів доларів, входить як альянс Renault-Nissan-Mitsubishi, так і урядовий Китайський фонд структурних реформ.
За словами головного операційного директора Nissan Ашвані Гупти (Ashwani Gupta) «оскільки Китай стоїть на передовій, допомагаючи визначити майбутнє транспорту, ми раді партнерству з WeRide для залучення ще більш інноваційних технологій і сервісів для того, щоб збагатити життя людей в КНР».
Подробиці співпраці WeRide і Nissan розкриті поки не були. Однак зауважимо, що автовиробники і технологічні компанії інвестують мільярди доларів в системи автономного водіння, розраховуючи стати лідерами на ринку транспорту майбутнього.
Додамо, що в Гуанчжоу, де в останні тижні зареєстровано зростання випадків зараження COVID-19, WeRide і кілька інших компаній, включаючи Pony.ai, організували доставку необхідних товарів в ізольовані райони, використовуючи безпілотні автомобілі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас