Криптоактиви тисяч багатих південнокорейців конфіскували за ухилення від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптоактиви тисяч багатих південнокорейців конфіскували за ухилення від сплати податків

Фінтех і Картки
681
У Південній Кореї влада конфіскувала криптоактиви на суму $47 млн у 12 тисяч осіб, яких визнали винними в ухиленні від сплати податків.
Як пише газета Financial Times, конфіскації передувало багатомісячне розслідування, проведене чиновниками провінції Кьонгі, найбільш густонаселеної в країні.
Кім Джі Йе, генеральний директор Бюро справедливості провінції Кьонгі, зазначив, що влада зробить все від неї залежне, щоб захистити законослухняних платників податків і відстежити активи людей, які ухиляються від сплати податків, в тому числі інвестуючи в криптоактиви.
В ході розслідування перевірили близько 140 тисяч людей. Місцеві чиновники назвали подію найбільшим «вилученням криптовалютних активів в зв’язку з податковими боргами в історії Кореї». Вони заявили, що місцеві біржі використовувалися для приховування активів.
Чиновники розповіли, що конфіскували криптоактиви відомого телеведучого, у якого був податковий борг на суму 20 мільйонів вон ($17,6 тис.), незважаючи на наявність криптоактивів на суму 500 мільйонів вон ($440 тис.). Також під конфіскацію потрапили криптоактиви власника приблизно 30 об’єктів нерухомості, який не заплатив податків на 30 млн вон ($26,4 тис.), хоча його портфель криптоактивів оцінюється в 1,1 млрд вон ($968,1 тис.).
Конфісковані активи продадуть, якщо їх власники добровільно не погасять податкові борги.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас