«Газпром» викупив додаткові потужності на прокачування газу через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Газпром» викупив додаткові потужності на прокачування газу через Україну

Енергетика
887
Російська транснаціональна енергетична компанія «Газпром» на аукціоні з розподілу місячних потужностей для транзиту газу через територію України на липень придбала обсяг 15 млн кубометрів на день.
«Оператор ГТС України» пропонував на аукціоні 15 млн кубометрів на день додаткових потужностей на гарантованій основі — про це свідчать результати аукціону на платформі RBP, передає ExPro.
Отже, «Газпром», як і в травні, і в червні, викупив усі запропоновані потужності. Як порівняти з березнем і квітнем, обсяги заброньованих потужностей зросли на 0,8 млн куб. м.
У підсумку разом із потужностями за чинним контрактом (109,6 млн куб. м на добу) максимальний добовий обсяг транзиту російського газу через Україну в липні складе 124,6 млн кубометрів.
«Газпром» майже всі обсяги планує пустити в дію в словацькому напрямку Ужгород — Вельке Капушани. На липень компанія додатково забронювала в цій точці 14,7 млн кубометрів потужностей на добу, як у травні та червні.
Крім того, ОГТСУ оголосив додатковий аукціон із продажу переривчастих потужностей для транзиту природного газу через Україну, який відбудеться 29 червня. Український оператор пропонує 63,7 млн кубометрів на день на липень на кордоні з РФ.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас