Газопровід Baltic Pipe має досягти повної потужності до кінця 2022 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газопровід Baltic Pipe має досягти повної потужності до кінця 2022 року

Енергетика
256
Очільник Польської нафтогазової компанії (PGNiG) Павел Маєвський заявив, що досягнення повної потужності газопроводу Baltic Pipe може відбутися з деяким запізненням, але не повинно перевищити трьох місяців.
Про це повідомляє Польське радіо.
Згідно з графіком, запуск транспортування газу до Польщі цим маршрутом розпочнеться 1 жовтня 2022 року.
Як повідомив Павел Маєвський, Baltic Pipe досягне повної потужності наприкінці 2022 року: «Суть його дії полягає в транспорті до Польщі газу з норвезького континентального шельфу, де, нагадую, ми надалі інвестуємо чималі гроші. І саме звідси сподіваємося на постачання до Польщі газу, який видобувають економічно і, перш за все, якнайбільшою мірою з власних джерел».
Після рішення Данської апеляційної комісії в справах навколишнього середовища та харчових продуктів від 31 травня скасувати екологічний дозвіл на проєкт Baltic Pipe, виконавець газопроводу (данський оператор транзиту газу Energinet) повідомив про тимчасове припинення робіт. У вихідні данське агентство заявило, що не має застережень стосовно планів відновити будівельні роботи.
Газопровід постачатиме норвезький природний газ польським споживачам і зменшить залежність Польщі від російського газу. Ямальський контракт на постачання російського газу закінчується 31 грудня 2022 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас