Audi запланувала відмовитися від виробництва бензинових автомобілів до 2033 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi запланувала відмовитися від виробництва бензинових автомобілів до 2033 року

Технології&Авто
199
Німецький автовиробник Audi планує повністю відмовитися від виробництва автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ) до 2033 року і розраховує досягти нульових викидів вуглекислого газу не пізніше 2050 року.
Про це йдеться в заяві компанії.
“Завдяки нашому інноваційному потенціалу ми пропонуємо клієнтам екологічно чисті варіанти мобільності. Я вірю в успіх технологій та інновацій», — цитується в заяві генеральний директор Audi Маркус Дюсманн.
При цьому Дюсманн уточнив, що точні терміни припинення виробництва автомобілів з ДВЗ в кінцевому підсумку будуть визначені клієнтами і законодавством.
Згідно з повідомленням, з 2026 року Audi планує випускати на світовий ринок тільки автомобілі з електродвигунами — більше 20 моделей електромобілів. Вказується, що компанія представить останній у своїй історії автомобіль, оснащений ДВЗ, через чотири роки, який вироблятимуть до 2032 року.
Крім того наголошується, що Audi буде продовжувати вдосконалювати автомобілі з ДВЗ аж до їх остаточного зняття з виробництва. «Останній двигун внутрішнього згоряння Audi буде найкращим з усіх, що ми коли-небудь створювали», – підсумував Дюсманн.
Audi прагне перейти на повністю електричну лінійку автомобілів раніше від своїх основних конкурентів BMW і Mercedes-Benz. BMW очікує, що до 2030 року половина її продажів припадатиме на повністю електричні моделі. Mercedes-Benz ще не оголосила дату, коли вона буде виробляти тільки електромобілі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас