Starlink зможе покрити весь світ супутниковим інтернетом вже у вересні 2021 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Starlink зможе покрити весь світ супутниковим інтернетом вже у вересні 2021

Технології&Авто
1056
Як повідомляє Reuters, Starlink, супутниковий інтернет-підрозділ компанії SpaceX Ілона Маска, очікує, що зможе забезпечити покриття всієї землі супутниковим інтернетом приблизно до вересня 2021 року.
Після виходу всіх необхідних супутників на потрібні орбіти компанія почне переговори про отримання дозволів для мовлення. Але такі дозволи доведеться отримувати в кожній країні окремо, і цей процес може затягнутися.
Для повноцінної роботи супутникового інтернету Starlink планує розгорнути на навколоземній орбіті 12 000 супутників, що обійдеться приблизно в $ 10 млрд. Але наразі запущено тільки 1800 супутників, і система працює в тестовому режимі.
«Ми успішно розгорнули близько 1800 супутників, і щойно всі ці супутники досягнуть своєї робочої орбіти, у нас буде безперервне глобальне охоплення. Це має відбутися приблизно у вересні», — президент компанії SpaceX Гвінн Шотвелл.
Після того як ці супутники почнуть роботу в штатному режимі, компанія займеться отриманням дозволів на надання послуг у різних країнах.
Для запуску Starlink Маску доведеться отримувати дозвіл в кожній країні окремо, адже загальносвітового або хоча б загальноєвропейського регулювання космічного інтернету поки що немає.
У листопаді 2020 року Маск заявив, що тестування Інтернету Starlink в Європі почнеться в лютому-березні 2021 року. Але поки що Starlink працює тільки в 11 країнах, включаючи США, Канаду і Австралію.
При цьому швидкість закачування становить близько 135 Мбіт/с, швидкість вивантаження — 25 Мбіт/с, а якість сигналу досить нестабільна. Чим більше супутників компанія виведе — тим кращим і стабільнішим буде сигнал.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас