Міжбанк: чого чекати від ринку після триденних вихідних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чого чекати від ринку після триденних вихідних

Валюта
697
Вівторок буде першим робочим днем після триденного святкування Трійці, і це накладе свій відбиток на поведінку всіх учасників торгів.
По-перше, українськими банками буде зарахована валютна виручка клієнтам відразу за минулу п’ятницю і за вихідний в Україні понеділок (банки США і ЄС в цей день працювали). Це додасть пропозиції валюти на міжбанку вже від завтрашнього дня і це підстраховка для нацвалюти.
По-друге, сьогодні компанії ще будуть активно розраховуватися з бюджетом по податках, що традиційно призводить до зростання активності продавців валюти і зниження можливостей з її купівлі у покупців. Дефіцит гривні завжди працює на користь нацвалюти на міжбанку.
По-третє, у вівторок пройде черговий аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП. Збереження облікової ставки Нацбанком на рівні 7,5% річних зняло певну інтригу в частині подальшої поведінки інвесторів при купівлі облігацій. Всі вже розуміють, як і на яких умовах буде працювати ринок ОВДП найближчим часом, і основна частина потенційних покупців вже вийде на аукціон. Вичікувати їм більше нема чого. 22 червня будуть запропоновані гривневі облігації на 392 і 518 днів з обмеженнями за сумою по 2 млрд гривень кожних і без обмежень — на 700, 1064 і 1785 днів. А також доларові на рік без обмежень. Цього разу основними покупцями будуть держбанки і місцеві великі фінустанови, що не дуже додасть пропозиції валюти на міжбанку. Крім цього, 23-го числа має ще пройти погашення відсотків за 4 випусками ОВДП, що поверне в банківську систему частину ресурсів, які бюджет отримає від нових залучень.
Ми прогнозуємо обсяг розміщення облігацій на аукціоні 22-го червня в межах від 4,6 до 9,3 млрд гривень в еквіваленті з прибутковістю по гривневих паперах від 10,95% до 12,60% річних залежно від термінів і по доларових в межах 3,70% річних.
При поступовому зростанні котирувань на міжбанку минулого тижня частина покупців валюти «налякані» цим трендом і не стануть особливо відкладати зі своїми операціями. Це на руку великим продавцям і спекулянтам, які спробують зберегти тенденцію щодо збільшення курсу і в ці дні. Тому протистояння курсових інтересів великих гравців залишиться головним курсоутворюючим фактором у вівторок.
При великих перекосах попиту і пропозиції ми побачимо НБУ з відповідною інтервенцією.
За нашими прогнозами статистика торгів у вівторок на міжбанку буде не менше ніж $ 120−160 млн при здійсненні від 410 до 550 угод.
Котирування міжбанку, за розрахунками. 22 червня будуть в межах: долар — коридор 27,15 — 27,35 грн, євро — коридор 32,20 — 32,55 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,21 / 27,23
Євро — 32,39 / 32,42
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас