США продовжать запроваджувати санкції проти компаній, причетних до будівництва Північного потоку-2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США продовжать запроваджувати санкції проти компаній, причетних до будівництва Північного потоку-2

Фондовий ринок
300
У Білому домі заявляють, що США продовжать вводити нові санкції проти російських компаній, що беруть участь у будівництві газопроводу Північний потік — 2.
Про це помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив у ефірі телеканалу CNN.
На слова ведучої про те, що президент США Джо Байден відмовився вводити санкції проти Північного потоку-2, Салліван зазначив, що США вже ввели санкції проти російських компаній, причетних до проєкту, і відмовилися від санкцій тільки проти німецької та швейцарської фірм.
Він додав, що на момент приходу Байдена до посади проєкт був завершений на 90%.
«Питання до нас полягало в тому, чи будемо ми переслідувати безпосередньо наших європейських союзників і друзів, використовуючи нашу санкційну силу. Тут президент Байден сказав: “Я не готовий до цього. Що я буду робити, так це продовжувати застосовувати кожні 90 днів санкції щодо російських компаній, що беруть участь у будівництві Північного потоку — 2“. І він (Байден) робив це і буде робити далі», — сказав Салліван.
Північний потік-2 – газопровід з Росії до Німеччини через Балтійське море 1234 км завдовжки. Після того як США в грудні 2019 року ввели санкції проти іноземних операторів суден-трубоукладачів Північного потоку-2 роботи з будівництва газопроводу не велися близько року і були відновлені в кінці 2020-го.
4 червня 2021 року президент РФ Володимир Путін оголосив, що прокладка труб першої нитки газопроводу Північний потік-2 завершена, а другу нитку газопроводу добудують через два місяці. За словами президента РФ, Газпром готовий до заповнення трубопроводу газом.
10 червня компанія-оператор Nord Stream-2 AG підтвердила, що будівництво морської частини першої нитки газопроводу технічно завершено, а 11 червня почалася підготовка до закачування газу.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас