Суд Єгипту відклав слухання у справі про компенсацію за блокування Суецького каналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Єгипту відклав слухання у справі про компенсацію за блокування Суецького каналу

Світ
194
Власники контейнеровоза, який заблокував Суецький канал в березні, зробили нову пропозицію в суперечці про компенсацію з владою каналу, і рішення суду по цій справі було відкладено на два тижні в неділю, щоб дати більше часу на переговори.
Про це інформує Reuters.
Гігантський контейнеровоз Ever Given стоїть на якорі в озері між двома ділянками каналу з тих пір, як він був вивільнений з мілини 29 березня. Він стояв на мілині через весь канал протягом шести днів, блокуючи сотні суден і порушуючи світову торгівлю.
Управління Суецького каналу (SCA) зажадало 916 мільйонів доларів в якості компенсації для покриття зусиль з порятунку, репутаційного збитку і упущеної вигоди, перш ніж публічно знизити запит до 550 мільйонів доларів.
Японські власники Ever Given Shoei Kisen і його страховики оскаржили позов на затримання судна на підставі постанови єгипетського суду.
Переговори тривали до суботи, і судновласники зробили нову пропозицію, повідомив адвокат SCA Халед Абу Бакр на судовому слуханні по затриманню судна в Ісмаїлії.
Голова SCA раніше повідомив, що Shoei Kisen запропонувала заплатити 150 мільйонів доларів.
Судові джерела повідомили, що розгляд справи було відкладено до 4 липня, щоб забезпечити «мирову угоду».

Довідка Finance.ua:

  • Ever Given, один з найбільших контейнеровозів в світі, 23 березня застряг в каналі через сильний вітер, зупинивши рух в обох напрямках і завдавши збитків світовій торгівлі.
  • Адміністрація Суецького каналу спочатку вимагала 916 мільйонів доларів в якості компенсації від японського власника Ever Given компанії Shoei Kisen.
  • Але раніше адміністрація Суецького каналу заявила, що готова прийняти 550 млн доларів, включаючи заставу в 200 млн доларів, внесену для забезпечення повернення судна, і решту суми, що підлягає оплаті, через акредитиви.
Стежте за економічними новинами разом з Finance.ua! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас