У 2020 році виручка власника TikTok підскочила більш ніж удвічі до понад $34 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2020 році виручка власника TikTok підскочила більш ніж удвічі до понад $34 млрд

Фондовий ринок
306
Виручка ByteDance, компанії, що володіє TikTok, збільшилася більш ніж удвічі в 2020 році.
Як повідомляє CNBC, виручка торік досягла $34,3 млрд, що на 111% більше, ніж роком раніше. Валовий прибуток підскочив на 93% до $19 млрд.
До кінця 2020 року ByteDance досягла 1,9 млрд активних користувачів на місяць на всіх своїх платформах, включаючи особливо популярний додаток для коротких відео TikTok, його китайську версію Douyin і агрегатор новин Toutiao.
Швидке зростання підкреслює ажіотаж навколо ByteDance і те, чому його оцінка перевищила $100 млрд.
Раніше цього року компанія найняла колишнього генерального директора Xiaomi Шоу Цзи в якості свого нового фінансового директора, припустивши, що ByteDance може готуватися до первинного публічного розміщення акцій.
Операційний збиток ByteDance за 2020 рік досяг $2,1 млрд в порівнянні з $684 млн операційного прибутку за попередній рік, сказало джерело телеканалу, яке побажало залишитися невідомим. За його словами, збиток в основному пов’язаний з виплатою акціонерам компенсацій акціонерам.
Китайській інтернет-компанії вдалося домогтися міжнародного успіху за допомогою TikTok. Реклама – ключова частина доходів ByteDance, коли мова йде про платформи, але гігант почав зосереджуватися на нових областях, таких як ігри, і зіткнувся з деякими з найбільших китайських та інших технологічних гравців, такими як Tencent.
Нагадаємо: у серпні адміністрація колишнього президента США Дональда Трампа оголосила компанію загрозою національній безпеці. Був навіть сценарій продажу американського бізнесу TikTok місцевій компанії.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас